STERVENDE ZWAAN

 

Lieve mensen,

Annie, mijn moeder, is in haar laatste fase aangekomen. Een prachtige zwaan in haar laatste dans.

zwaan

Omdat ze zelf niet in staat is nog berichtjes te plaatsen wil ik jullie met dit bericht graag op de hoogte brengen van haar huidige situatie.

De laatste week is hetĀ erg hard gegaan. We zijn van veel rust boven in bed, via slaap pil en tablet/zetpil pijnbestrijding aangekomen bij zorg en verpleging gericht op comfort in het ziekenhuisbed beneden met diverse pompjes (morfine en dormicum) en blaaskatheter. De overige medicijnen worden niet meer toegediend.

Ze wordt / wij worden om-manteld door vrienden en zorgteams om deze laatste fase voor haar zo comfortabel mogelijk te maken. Wij geven haar veel warmte en liefde opdat ze in alle rust haar overgang mag maken.

Martijn

 

 

10 reacties op “STERVENDE ZWAAN

 1. Lief Martijn. Zo in de stijl van je moeder. Fijn om te zien dat Annie omringd wordt met zo veel liefde en goede zorgen. Veel sterkte.
  Erny

 2. Lieve familie van Annie, als buitenstaander heb ik de vluchten van jullie mooie zwaan gevolgd. Met bewondering voor haar manier van dragen, leven, beleven en doorstaan van wat zij op haar weg tegenkwam, waardeer ik hoe zij uitermate mooi de schoonheid kon zien van alles wat zij waarnam. Ik gun deze mooie zwaan haar laatste danspassen omringd door hen die zij zo liefheeft. Ik wens jullie sterkte, maar ook een mooi afscheid van haar…..
  Met gevoelens van medeleven,
  Connie Scharloo-Ruedisueli,
  IJsselstein

 3. Lieve Annie,

  Een laatste lieve groet voor jou namens DE VAZEKLA en heel veel kracht tijdens jouw “vlucht” naar de overkant.

  Bertie

 4. Lieve Annie,

  Och meisje toch, nu moeten we je laten gaan.
  Wat een prachtig bericht staat hierboven voor een prachtige vrouw.
  Dat je omringd door liefde je gedragen mag voelen.
  Dag lieve lieve Amazone-vriendin.

  voor altijd in mijn hart.
  Ellen

 5. Lieve Annie ,

  En dan ineens is het zover dat je aan je laatste reis bent begonnen

  Ik zal je heel erg gaan missen hier bij de Amazones ,je altijd bemoedigende woorden ,je relativeringsvermogen maar bovenal je kracht om hoe jij en Tjeu met dit alles om gingen .Een diepe buiging voor jou en kracht voor Tjeu die nu zonder jou verder moet .

  Lieve familie ik wens jullie sterkte voor nu en in de komende tijd .

  Lieve groet Teuntje

 6. Lieve Annie, beste Tjeu Martijn, Roeland, en Noa,

  Het is nu definitief: Annie haar laatste vlucht is aangekondigd…
  Ben er stil van, hoewel het niet onverwachts is.

  Lieve Annie, ik wens je een behouden Zwanendans en een zachte landing -waar dat ook mag zijn- toe. Dank voor wie je was en nog bent.
  Je blijft een speciaal plekje houden in mijn hart. Een warme knuffel van Elsbeth.

  In gedachten ben ik bij jullie.

  Spread your wings and let go of earthy discomforts, you inspirering and beautyfull Swan.

 7. Lieve Annie, al een tijd heb ik je niet meer gesproken of gelezen ..omdat ik weg was bij de amazones – daardoor was je uit het oog maar zeker niet uit het hart, niet wetende dat het met jou niet goed ging en je afscheid zo nabij was…. Ik vind het zo gek, dat ik je niet nog een soort van gedag heb kunnen zeggen. Ik waardeer je zo ontzettend om wie je bent, ja nu moet ik zeggen om wie je was? pfff, dat vind ik zo niet leuk. je beelden hebben vanaf het begin een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. ze zijn me tot steun, ook in het begin toen ik borstkanker kreeg, zag ik zo’n beeldje en in dat beeld zag ik mezelf en voelde ik de pijn die ik had. Ach Annie, wat heb je mooi werk geleverd en een mooie manier van zijn. Wat een mooi mens gaat hier nou weer ten onder aan die stomme ziekte. Ik ga je missen, al hadden we dus al een tijd geen contact. Kus en dans verder….voor altijd.

 8. Sina,
  Beste Annie, als meelezer bij de Amazones heb ik jou leren kennen.
  Of liever gezegd jouw pen, een pen die veel prijsgaf van jezelf, je lieve naasten,
  je oog voor de natuur, je liefde voor kunst, je scherpe inzichten aangaande je hele ziekteproces, je vertrouwde op je artsen, maar dacht zelf even hard mee als er weer wat nieuws voorhanden was wat jouw leventje op een zo goed mogelijke kwaliteit kon verlengen, je woog en overwoog steeds.
  Je reageren op andere amazones , altijd weloverwogen, nooit de realiteit uit het ook verliezend, maar tevens ook liefdevol en met woorden van bemoediging.
  Even heb ik gedacht dat je het ook zonder medicatie nog een hele tijd zou gaan redden, maar dat was struisvogelpolitiek, iets waar jij zelf absoluut niet aan mee deed, misschien omdat ik het zelf graag wilde…want geen berichtjes meer van jou is maar een eenzame gedachte.
  Je twinkelen is een prachtige nalatenschap, dank je wel hiervoor.
  Een prachtig gedicht van je man geeft hij je mee op je laatste reis, ontroerend mooi.
  Veel sterkste voor je familie en je dichtst nabestaanden in de tijd die nu komen gaat.
  Sina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *