NACHTELIJK BEZOEK

Het was al diep in de nacht op het moment dat we vannacht bezoek kregen van een dokter van de huisartsenpost. We hadden hen gebeld. Want in de avond kreeg ik weer vreselijk de bibbers en schudde in mijn bed heen en weer. Ook de koorts kwam weer opzetten. 38.6  En pas na een half uur bibberen werd mijn lichaam weer kalmer. Maar toen kwam er ineens een toenemende pijn opzetten.

Mijn buik, mijn middenrif , mijn longen , mijn rechter schouder , alles ging steeds meer pijn doen. Het leek wel of mijn bovenlichaam van mijn onderlichaam gezaagd werd. Verschrikkelijk! Zo wilde ik de nacht niet in, dus we belden met de huisartsenpost die een arts langs zouden sturen. Het was heel druk op de huisartsenpost, dus het duurde en duurde voor die huisarts er was. Gelukkig kondigden ze steeds wel telefonisch aan dat ik nog even moest wachten. Er kwamen spoedklussen waar de dood mee gepaard ging tussen door. Ik was dus schijnbaar geen spoed!

huisartsenpost bij dag!

huisartsenpost bij dag!

snelle artsenauto met chauffeur

snelle artsenauto met chauffeur

 

.

Toen de dokter kwam, met in haar kielzog nog iemand, ( chaufeur, stagiare ?) was het inmiddels 01.00 uur geworden. Van kop tot teen onderzocht ze me.Maar er werden geen rare dingen geconstateerd. Bloeddruk goed, longen goed, zuurstofgehalte in longen goed, darmen functioneerden goed , koorts was gestabiliseerd. Waar nou precies die koorts en pijn vandaan kwam wist zij ook niet te zeggen. Het kon van een te volle ascitusbuik komen, het kon van de groeiende kanker zelf komen, van ergens weer een ontsteking. In ieder geval kreeg ik twee diclofenac zetpillen van haar als extra en sterkere pijnstilling boven op de paracetamol die ik al slikte. En ze schreef weer een breed spectrum anitibioticum uit die we vandaag op konden gaan halen. Tjeu hoefde gelukkig niet meteen naar de JBZ apotheek in de nacht.

extra pijnstilling

extra pijnstilling

Gelukkig nam de pijn wel wat af door de extra diclofenac en konden Tjeu en ik na hun vertrek om 01.30 nog wat slapen. Maar pijnvrij ben ik nog niet, vooral mijn rechter long gebied doet nog pijn. Het lijkt wel of al mijn ribben daar gekneusd zijn. De thuiszorg moet nog komen en ze moeten vandaag mijn buik maar draineren. Misschien verlicht dat ook nog wat meer. Ik lig heerlijk in het zonnetje in bed op hen te wachten. Mijn hulp poetst en gaat de thuiszorg binnen laten.

Want Tjeu is naar de huisarts en apotheek om een huisbezoek en medicatie te regelen. Ook om de wiet die ik op recept bij mijn laatste bezoek aan mijn oncoloog kreeg op te halen. Mijn oncoloog heeft nu de zorg aan mij officieel overgedragen aan de huisarts. Ik zal alleen nog met hem te maken krijgen als ivm de zorg voor mijn kwaliteit van leven ziekenhuis zorg nog even nodig zal zijn.

Ons afscheid was hartverwarmend. We keken terug op onze samenwerking en spraken wederzijds onze waardering uit voor elkaar. Ik gaf hem het boek ” dood- gewoon ” cadeau , waar hij heel blij mee was.

ontroerend en prachtig geïllustreerd kinderboek

ontroerend en prachtig geïllustreerd kinderboek

Maar het afscheid van hem voelt ook wel wat verdrietig. Het is immers het einde van het tijdperk van kuren om langer te overleven. En het begin van het toeleven naar het echte einde.

De thuiszorg is inmiddels geweest en heeft 1,4 liter afgetapt. Ik vond het ascitusvocht veel donkerder van kleur dan eerder, dacht dat er bloed in zat. ik schrok dar wel van. De verpleger vond dat ik het erover moest gaan hebben met de huisarts. Want het zou ook nog een buikvliesontsteking kunnen zijn wat zich vertaalt in donker ascitus vocht. We hebben al een lijst met vragen voor de huisarts. En ik ben al met de antibiotica begonnen.

Ik hoop dat ik nu weer in wat rustiger vaarwater kom. Dat nachtelijk bezoek even niet meer nodig is. Dat ik nog mag genieten van deze zonnige dag, de komende lente en nog wat herstel van energie!

2 reacties op “NACHTELIJK BEZOEK

    • Dank je live Carla. Helemaal rustig is het nog niet, maar het gaat wel een stuk beter. De ochtend moet ik echt op gang komen. in de middag gaat het langzaamaan steeds wat beter. Kus voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *