STERVENDE ZWAAN

 

Lieve mensen,

Annie, mijn moeder, is in haar laatste fase aangekomen. Een prachtige zwaan in haar laatste dans.

zwaan

Omdat ze zelf niet in staat is nog berichtjes te plaatsen wil ik jullie met dit bericht graag op de hoogte brengen van haar huidige situatie.

De laatste week is het erg hard gegaan. We zijn van veel rust boven in bed, via slaap pil en tablet/zetpil pijnbestrijding aangekomen bij zorg en verpleging gericht op comfort in het ziekenhuisbed beneden met diverse pompjes (morfine en dormicum) en blaaskatheter. De overige medicijnen worden niet meer toegediend.

Ze wordt / wij worden om-manteld door vrienden en zorgteams om deze laatste fase voor haar zo comfortabel mogelijk te maken. Wij geven haar veel warmte en liefde opdat ze in alle rust haar overgang mag maken.

Martijn

 

 

DRUKKE DAG IN SLAKKENGANG.

Het was vandaag best een drukke dag. Eerst de zorg, liter ascitusvocht afgetapt, gisteren 1,5 liter. Wat een hoeveelheden, ongelooflijk toch dat mijn buik  dat allemaal aanmaakt. Haar meegebrachte foto van de door haarzelf gemaakte zonsopgang van die morgen, die ze digitaal naar me doorstuurde,  maakte me weer blij. Kan ik niet zelf de natuur in, dan wordt de natuur wel bij mij gebracht!

zonsopgang 18 febr.2016

zonsopgang 18 febr.2016

Daarna uitgebreid gedoucht. Heel erg op mijn gemak. Heerlijk zittend op de douchestoel. Wat fijn toch om zonder angst voor vallen lekker onder de warme straal  te zitten. Daarna me met heerlijk geurende olie  ingesmeerd. Het geluk en genieten zit hem in de kleine dingen toch! Ook al was ik best behoorlijk moe erna.

En vanmiddag was mijn fam. vanaf 12.30 hier.Iedereen was gekomen. Ook al hadden sommigen best wel schrik ervoor. Maar ze wilden allemaal komen, juist omdat ik nu ook nog zo aanspreekbaar ben.En van hun gezelschap kan genieten. Zij vonden het moedig van mij. Ook wel van henzelf.
.
Lees verder

O P en A F

Het gaat O P en A F met me.
Maar desondanks zijn de dagen me nog steeds erg de moeite waard.

O P was dat we zondag heerlijk een stukje buiten gewandeld hebben. We kozen een route met twee bankjes voor een tussenstop. En zittend op het eerste bankje hoorden we voor het eerst dit jaar een merel fluiten. Bode van de aankomende lente. Mijn hart sprong op en mijn dag kon niet meer stuk!

O P was ook vorige week vrijdag samen een lekker kopje muntthee drinken op het terras op ons dorpsplein. We hadden van alles te zien, want er werden twee grote carnavalspoppen geplaatst op het plein. We dachten wel: als die de storm maar kunnen doorstaan straks!

carnavalspoppen Rosmalen 2016

carnavalspoppen Rosmalen 2016

A F is dat ik ’s morgens vaak heel erg moe opsta, het echt even duurt voor ik op gang kom. In de middag begin ik pas wat te leven. Ik gebruik dus steeds vaker de traplift en dat voelt dan heerlijk. Mijn bezoekjes zijn ook altijd in de middag gepland. Ook soms wat boodschapjes doen samen.
.

Lees verder

NACHTELIJK BEZOEK

Het was al diep in de nacht op het moment dat we vannacht bezoek kregen van een dokter van de huisartsenpost. We hadden hen gebeld. Want in de avond kreeg ik weer vreselijk de bibbers en schudde in mijn bed heen en weer. Ook de koorts kwam weer opzetten. 38.6  En pas na een half uur bibberen werd mijn lichaam weer kalmer. Maar toen kwam er ineens een toenemende pijn opzetten.

Mijn buik, mijn middenrif , mijn longen , mijn rechter schouder , alles ging steeds meer pijn doen. Het leek wel of mijn bovenlichaam van mijn onderlichaam gezaagd werd. Verschrikkelijk! Zo wilde ik de nacht niet in, dus we belden met de huisartsenpost die een arts langs zouden sturen. Het was heel druk op de huisartsenpost, dus het duurde en duurde voor die huisarts er was. Gelukkig kondigden ze steeds wel telefonisch aan dat ik nog even moest wachten. Er kwamen spoedklussen waar de dood mee gepaard ging tussen door. Ik was dus schijnbaar geen spoed!

huisartsenpost bij dag!

huisartsenpost bij dag!

snelle artsenauto met chauffeur

snelle artsenauto met chauffeur

 

Lees verder