SLINGERS BLIJVEN OPHANGEN

We blijven hoe dan ook de slingers ophangen.

slingers ophangen

slingers ophangen

En de komende tijd hangen ze er vaak en veel. Want ik word 4 dec. 74 jaar. Vorig jaar had ik niet gedacht deze verjaardag nog te zullen halen. We gaan met het gezin lekker uit eten. We vieren de dag erna pakjesavond. En op 13 dec mijn verjaardagsfeest met vrienden. En ook voor kerst en – nieuwjaar hang ik de slingers op, evenals voor Tjeu zijn verjaardag eind dec. Moet dit weekend eens even de slingerdoos te voorschijn halen en kijken of er nog genoeg inzit om zoveel feestelijkheid er mee op te kunnen fleuren.

Lees verder

Medische geschiedenis van mijn borstkanker

Het leek me belangrijk eens een goed overzicht te tonen van mijn medische geschiedenis van mijn borstkanker. Het is een indrukwekkende lijst van diagnoses , behandelingen en de effecten ervan.Het heeft me in ieder geval al gebracht tot 5,5 jaar overleving na de diagnose uitzaaiingen. Dat is iets om dankbaar voor te zijn! Want maar 24% van de vrouwen met uitgezaaide borstkanker haalt de vijf jaarsoverleving.

****************************************************************************************

– Febr. 2002 linker borst Primaire tumor ( In cyste)Invasief ductaal carcinoom 9mm Gr.3, niet hormoongevoelig. : borstsparende operatie en bestraling.

– April 2008 Lokaal recidief , gedeelte DCIS 16 mm en gedeelte invasief ductaal carcinoom 3 mm, her2neu+++:  amputatie, deelname snarp- studie , daarna okselkliertoilet. Schone okselklieren Geen verdere nabehandelingen.

– Mei 2010 Longuitzaaiingen in beide longen, bij toeval ontdekt tijdens preventieve darm ct scan ( familiaire belasting darmkanker) . Geen klachten : behandeling: 6x chemo (docetaxel) + Herceptin. Na eerste  kuur  week opname ziekenhuis, reductie docetaxel naar 75%. Na 6de kuur nog door op alleen Herceptin.

mooi kaal is niet lelijk

mooi kaal is niet lelijk

Lees verder

HINK , STAP, SPRONG

Noa is op 29 okt. 7 jaar geworden. Wat een feest om daarbij te mogen zijn. Nooit verwacht, toch gekregen. Haar ontwikkeling gaat met grote sprongen vooruit! Zo leuk om mee te maken!

Er is er een jarig HOERA HOERA

Er is er een jarig
HOERA HOERA

Verder was het een tijd hinken op 1 been met dat abces aan de ontstoken divertikel. De genezing ging met een stap voorwaarts en weer een stap achterwaarts veel te traag. De 6 weken geen chemo daarna om de genezing te activeren lieten uiteindelijk een sprong vooruit zien.

Want het handmatig bevoelen van mijn buik en de CT scan beelden van vorige week donderdag bevestigden dat. Geen abces meer te voelen en te zien, geen ontstoken divertikel meer. En we maakten met zijn allen een extra sprong in de lucht toen ook nog bleek dat de leveruitzaaiingen zonder chemo stabiel waren gebleven. De tumormarker zelfs 10 punten gezakt was. Wat een verrassingen!

Lees verder